joi, 4 februarie 2016

De ce ne inchinam doctorilor ?

                      Prin doctor  mult  inteleg medic.  Medicii  devin doctori   si daca ii calca  tramvaiul. Devin doctori   Post Mortem.

                      Dar de ce  ne  inchinam lor  si facem decizii bazate doar pe  increderea in ei si nimic altceva  ? Avem fapte   care sa  ne convinga ca e bine  ? Nu avem nici cit ai pune  in ochii la  un soarece. Dar, pt ca  publicul este   complet dezinformat  ( un fel de  feudalism din  noi ), vor  zice  ca cel cu  un ochi e  imparat  in tara  orbilor.
                      Un alt motiv, este ca se vede  o legatura  intre  medicina si sanatate. Nu este  , dar asa se  vede, asa e  cultivat. Medicii  stiu si  numele bolii si daca e  cancer  , chiar ii spune  nenorocitului ca   " e o  forma  rara de  cancer ". Chestia ca  la  toti le   spune  asa.  Acel medic  vrea  sa fie primul care a  " sesizat"  ca  tu  nu esti un  bolnav cu  cancer oarecare  ,  ci  esti unul ales  si numai dr  tau  stie asta  .
                      Bolnavii de  boli  cronice   sint  cei mai mari admiratori  ai  medicinii. Daca e  boala  fara  " tratament ", e  si mai  grozav. Acum  omul  poate spune ca e   bolnav de o  boala extrem de  rara  si numai  medicului  lui a  vazut asta . Asta  da o legatura ce  porneste  imediat, pe  viata  si pe  moarte  ( la  propriu) cu  medicul. Orice  ii va  spune , va  fi lege  si va  cumpara pastilele ce  i le da.

                       Cum de  s-a  ajuns  la  asa  incultura in sanatate    ?
Totul este  dirijat , ca  oamenii sa nu primeasca  nici  o informatie  despre  sanatate  .  Putini  stiu, dar  medicii nu se  ocupa de  Sanatate  . Chiar este  si   Ministrul  Sanatatii, dar nu este despre sanatate  .
Ultimul  lucru  pe care in   vor medicii, e  sa  se  imbrace , sa  se  incalte  si cind ajunge la  cabinet, sala de asteptare s a fie goala . Goala  ? Da !Adica   oamenii sint sanatosi sau  insanatositi. Ce ar  insemna asta  pt   business si pt  cariera lor  ?  Ar insemna  dezastru ! Medicii se ocupa de  boli, ca cei  bolnavi  vor cheltui( personal,asigurari sau  subventionari de la  stat  ).  De a  mine  nu iau  o  kopeica  macar, ca eu nu ma  duc la  medici. Asta  inseamna ca  sint   bolnav,  boli  nestiute  ? Nu! Sint   perfect sanatos! Daca nu sint  informatii, si care  sint  sint  incorecte in marea  majoritate  , confuze, etc, tu nu vei afla  adevarul  niciodata  .  Cind apare  un necaz,  zici ca te  duci la  medic si el va  rezolva.
Da,  daca te   loveste un tramvai sau te  bate  unul  ca  ai  dormit in asternutul lui, mergi  la un medic si sint citiva  care stiu sa  te coase. Vei  merge  schiop sau  intr-o parte , dar e  posibil sa   fii viu. Astia  sint cam doi a  mie in  breasla medicilor.  Ceilalti sint  doar mulgatori de  bani si rolul  lor e  sa te tina  in viata  . Nu  sanatos , dar  nici  mort (  mortii iar nu cheluiesc ).
Cind  le  spun la  multi ca  medicii sint  mari  ucigasi decit  cee  mai  fioroase  armate  , zic ca   glumesc.
O statistica   interesanta   arata  ca  395 soldati americani  au fost  omorit in operatiuni  militare  si accidente  pe  linia frontului in 2014 .  Multi, nu-i asa  ?
Dar  tot in aceiasi perioada   au  murit 980  militari   in  spitale  normale  cu necazuri  diferite de  cele militare. Acasa,  si  s-au dus la   spital cu ceva  . Oameni pregatiti  fizic,  nu  niste closti ce  maninca seminte  la  meciuri  .

Putini stiu cit de multi mor in America  in spitale,  de   la  greseli  numai...Greseli admise, ca daca se  poate  musamaliza , se  va  face  .
Mor  240 mii de  americani pe an. DIN GRESELI ! Ce  mor  din  " tratamente  "   facute dupa carte nu sint  pusi la  socoteala  .
In 10 ani de  razboi in Viet Nam au murit  55 mii soldati. Deci  o  medie de 5500 pe  an.  In spitale  , din  greseli,  mor 240 mii pe  an .  Socotiti de  cite ori e  mai  periculos   sa fii in spital decit pe  prima  linie  in  Viet Nam.
Cam 600 mii  mor de  cancer in fiecare an in US si citeva   milioane in Lume ; dar  ei  nu sint  pusi in categoria  asta  . Ei  mor  facind tratamentul aprobat: chimio, radiatii , amputare. Nu intra  la   rele  si nici la  greseli si nici la  incompetenta  .

                                     Greselile   si  incompetenta  s e pot ajusta  din  condei.
Exemplu:  La  cancerul de pancreas, daca  nu faci  nimic, ai sansa  de  99,8 % sa  scapi. Daca  faci tratamentul, ai , zic  statisticienii, sanse  duble de  supravietuire.  Dar ce  inseamna asta  pt cineva din Valea lui Ion  ?   Inseamna ca e  mai  bine sa faci si sa-ti dublezi sansa  in  supravietuire ? Corect ? Gresit ! Daca  faci ce  zic ei ,  vei ave a  sansa de  99.6 %  ! Pt ca  nu mai raporteaza  la  nr  intreg de  bolnavi , ci  schimba  referinta la  supravietuitori care e  de  0.2 %, respectiv 0.4 %.
Pt cei din Vale a lui Ion, ar fi ca  in prima  situatie  scapa  cu  viata  doar 2 la  o  mie  de   bolnavi  , si cu tratament scapa  4 la  mie  ! Da, daca  raportezi  numaila  supravietuitori,   sansa pare  dublata  . Dar  nu e !  Creste doar cu  o,2 %. Veti  zice  ca  nu ar trebui sa fie asa  ! Uite ca este  si  citi  sinteti  pregatiti  si gata sa ii dati iun git  ? Raportati la  un ziar si acestia  vor  intreba   medicii  intii. Te vor descalifica ca  nu ai  diploma  de  medic si nu stii e vorbesti.

                                     Oricine  ar fi  medicul  , pe orice  meridian ar fi, la  cancer  vor avea  aceleasi metode . Cum oare, peste 3  milioane de  oameni se coordoneaza  asa bine  si toti au acelasi  fel de a  trata  pe cei cu  cancer. Nimic deosebit  !  Ce ii  uneste  ?

BANUL !

                                      In al doilea Razboi  Mondial ,  multi s-au scuzat de crime si atrocitati  doar ca  au  urmat ordinul  primit. Si medici  intre ei !
Dar  ce a  Omorit  Hitler  si  Musolini  si  Antonescu, si  Stalin , este   nimic fata de  citi  omoara  medicina  . Nimic!  Hitler este  un  miel fata de  atrocitatile  din Spitale  .
Numai ca  aici cifrele  sint usor de ascuns  . Fiecare familie  duce  la  spital pe cel  bolnav si ia tragedia  ca   ceva   amestecat cu  ghinion ( acel cancer rar , sau  boala la  inima  rara - Sic ! ) si pleaca cu  durerea acasa. Ei  nu stiu ca asta se  repeta de  milioane  de  ori cu  toti. Spitalele  sint  o  fabrica  a  mortii   mult mai mare decit  lagarele de concentrare. Mult mai  multe victime  . Dar faptele  nu sint  cunoscute  . Pe  mine  multi  m-au  bestelit cind   am zis ca  medicii sint doar paraziti.  Fiecare are un medic  vecin si chiar ii da   " buna  ziua ! ".
Medicia  este  fabrica de  bani si  banii se  fac  murdar, calcind pe cadavre.

                                       Dar se  pare ca este  un Dzeu  !  In America   speranta de  viata  pt  un medic e de  58 ani. In Europa de  vest  este de  60, dar  in scadere.  Stiati ca  medicii au mai  mult cancer decit oamenii de rind  ? Stiati ca  au dublu   ca  procent la   atacuri de cord fata de populatia  normala  .
Concluzia mea, calificata , este  ca   nu stiu. Daca ar sti, ar face  pt ei.

Un cinec  zicea  odata  ...
" de  stiam ca  mama moare
m-angajam la  5  spitale  "

Poate sa se  angajeze  la  1000 spitale  , ca  situatia nu e  schimbata  deloc. In  Occident e  la  fel  Doar ca  bolnavii nu au pijamale  rupte  in cur!

C




                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu